“Welkom Sint, we kunnen niet wachten op het heerlijk avondje”

[URIS id=15288]

Enthousiast onthaal voor Sint-Nicolaas  

Anja Maas

Badhoevedorp. Zaterdag 16 november, 12.00 uur. Het is, net zo als ieder jaar, weer spannend. Sint-Nicolaas komt naar Badhoevedorp. Iedereen, jong en oud, weet dat. Maar er kan zoveel misgaan. Zou het allemaal wel……..en neemt hij zijn pieten ook mee? En cadeautjes? En kan de mooie traditie van dit kinderfeest eigenlijk wel in stand blijven?

Alle zorgen waren gelukkig voor niets. De goedheiligman had al ruim van tevoren laten weten dat wat hem betreft alles kon blijven zoals dat al jaren, ja zelfs eeuwen, bij zijn feest hoort. Zeker met betrekking tot  zijn aankomst in Badhoevedorp.  “Daar kom ik, zo snel mogelijk na mijn landelijke entree, direct naar toe. Mijn organisatieteam hanteert een strakke planning, dat gaat lukken. Waarom meteen naar Badhoevedorp? Ik gun dat dorp iets extra’s. De bewoners hebben al zo te lijden gehad door de A9 en het omleggen van die weg. En dan nu weer allerlei perikelen met de herinrichting van het dorpshart: deze plek aan de Ringvaart heeft bij mij een streepje voor. Al was het alleen maar omdat ik er gewoon per boot kan aankomen. In Apeldoorn moest ik met de stoomtrein, ook prima. Maar voor een sint is dat toch niet je dat.”

Alles verliep dus keurig volgens schema. Nadat een team van Dansschool Ponne swingend Sints entree had voorbereid, werd de goede bisschop vol enthousiasme door jong en oud officieel binnengezongen. Op de aanlegsteiger tegenover de winkel van fietsspecialist Albert van der Kolk zette de goedheiligman statig en waardig voet op Haarlemmermeerse bodem. Er was een warm welkom: door niemand minder dan Marianne Schuurmans, de nieuwe burgemeester van Haarlemmermeer en door Albert van der Kolk zelf, namens het organisatiecomité. En ook Corendon, het bedrijf dat voor deze sintperiode een speciale speurtocht voor de jeugd organiseert, was vertegenwoordigd. Daarna begon Sint aan zijn intocht, ook weer volgens een vast stramien.  “Als traditioneel mens ben ik daar blij mee. Ik herhaal nog maar eens wat ik al eerder tegen de redactie van uw krant zei: samen met mijn pieten en alles wat bij 5 december hoort,  ben ik een ‘idee’. Daarbij passen vaste waarden. En daarbij hoort inmiddels ook de sint-mobiel die hier voor mij klaar staat. Ik heb mijn paard vanwege de drukte in deze omgeving moeten laten vervangen. Veiligheid voor alles, ik ben uiteindelijk niet meer de jongste.”

Sint-Nicolaas stapte bedreven in en maakte een oriëntatietochtje door het dorp, dat eindigde bij het Dorpshuis. Hoewel het nieuwe dorpshart er voorlopig nog lang niet zal zijn, liet hij zich al zien bij diverse winkels, zowel voor als na de pietendisco in het Dorpshuis, waar hij de eregast was. Het was een prachtig sintfeestje. Met na afloop een blije Sinterklaas, die met dank aan de rijmpiet alleen maar kon zeggen: Dank, lieve Badhoevedorpers, dat jullie het zo fijn vonden me te zien. Jullie krijgen voor deze ontvangst van mij een dikke tien!

Geplaatst in Geen categorie.