Tweede deel Badhoeve-trilogie verschijnt

Voor de lezers van De Badhoeve trilogie een mooi bericht nu op dinsdag 19 mei a.s. het tweede deel verschijnt met de titel ‘Sporen in het polderland’.

Marja Visscher (Rotterdam, 1951) is schrijver en journalist. Haar brede historische interesse brengt haar geregeld op het spoor van vrouwen met een bijzonder verhaal. Zo was zij voor de trilogie De Badhoeve sterk geïnteresseerd in de componiste Hermina Dijk. Via haar stuitte zij op mr. Jaco Amersfoordt. Zij vormden voor haar een onuitputtelijke inspiratiebron. Dankzij haar gedegen research en feeling met de geschiedenis is ze in staat om haar romans met veel overtuiging te schrijven. Dit doet zij zowel onder de auteursnaam Marja Visscher (Zomer & Keuning) als Marja Coenradie (Omniboek).

Landeigenaar Jacob Amersfoordt en de componiste/pianiste Hermina Dijk beheren samen het landgoed De Badhoeve. Hoewel Hermina de concertzalen niet kan loslaten, heeft zij de sociale zorg van het personeel op zich genomen. Maar liefst vijftig gezinnen die in de arbeidershuisjes op het landgoed wonen. Op een dag ontdekt zij dat Jacob in het geheim zijn vroegere huishoudster Anna en haar zoon Daniël ontmoet. Door het uitblijven van eigen kinderen ziet Jacob in Daan zijn opvolger op De Badhoeve. Maar welke rol is er voor Anna weggelegd en hoe kijkt de jonge Daniël naar zijn toekomst? Kan Hermina het pionierswerk en haar zorgen om de armenkolonie die zij bezoekt nog wel aan? Dan breekt er brand uit in een van de armenhutten, er valt een slachtoffer. Daarna wordt er veel duidelijk. Een spannend vervolg op ‘Lied van wind en water’. Het derde deel verschijnt in het najaar.

De Badhoeve trilogie wordt uitgegeven door Zomer & Keuning en verschijnt in de Romanserie ook als e-book. Denk in deze Coronatijd ook eens aan de plaatselijke boekhandel, indien u niet in de winkel wilt kopen, bestel het boek dan telefonisch of kijk op de website van uw boekhandelaar.

Murat Isik signeert bij Boekhandel Jaspers

Aanstaande zondag is het moederdag. Een totaal andere moederdag dan we gewend zijn, maar een ding is hetzelfde of zelfs nog sterker, moeders houden van lezen. Signeersessies zoals ze gewend zijn bij Boekhandel Jaspers zijn nu helaas niet mogelijk, omdat samenkomen met meer mensen nu echt niet kan. Daar heeft de boekhandel samen met auteur Murat Isik iets op gevonden. Murat Isik komt signeren bij Jaspers, maar ze vertellen niet wanneer hij er is. Als u toevallig in de winkel bent op het moment dat hij er is, kunt u hem spreken of een boek bij hem laten signeren. Hij is achter een plexiglas plaat, dus dat kan. Maar wat nog leuker is, u kunt nu doorgeven bij Jaspers welk boek en voor wie u het wilt laten signeren en dan gaat Murat Isik dat speciaal voor u doen! Een extra speciaal cadeau voor Moederdag, voor een jarige of gewoon voor jezelf.

Murat Isik is de auteur van drie boeken. Het in vele talen vertaalde debuut Verloren grond. Lichtelijk gebaseerd op zijn eigen familiegeschiedenis. Een grote aanrader voor liefhebbers van boek als De vliegeraar. Verder, zijn met onder andere met de Libris Literatuurprijs bekroonde roman Wees onzichtbaar. Gebaseerd op zijn eigen jeugd in de Amsterdamse Bijlmer. En tot slot Mijn moeders strijd. Eerder verschenen als boekenweekessay in 2019 en nu uitgebreid en dubbel zo dik, over Aynur, de moeder van Murat Isik en haar familie.

Wilt u een van zijn boeken laten signeren dan kunt u dat doorgeven per mail boekhandel.jaspers@planet.nl of bij Boekhandel Jaspers in de winkel doorgeven.

Boekhandel Jaspers

Sloterweg 95 Badhoevedorp

020-6593382

www.boekhandeljaspers.nl www.designleder.nl

Q-Beach elke dag een heerlijke maaltijd: WhatsHapp.

Op 15 maart kondigde Q-Beach te gaan sluiten vanwege het coronavirus. Helaas al vrij snel na de opening en de fantastische start dat Q-Beach vanaf het begin had. Maar eigenaars Ruben en Hartger Pen blijken echte ondernemers en laten zich niet snel uit het veld slaan. Na een weekje gesloten te zijn geweest kondigde zij op 22 maart hun nieuwe service aan: WhatsHapp!

Wat is dat WhatsHapp? Elke dag is er één speciaal WhatsHapp gerecht voor iedereen die even geen zin heeft om te koken. Voor een aantrekkelijke prijs, de meeste gerechten kosten € 9,50. Daarnaast hebben zij nog standaard voor elke dag heerlijke salades en een huisgemaakt soepje! Super makkelijk, jij appt, belt of e-mailt voor 14:00 uur wat je wilt bestellen en wij zorgen dat het bij ons klaar staat of we brengen het langs! Betalen kan alleen door overmaken of een Tikkie. Door de omstandigheden nemen wij geen cash aan (Pin wel mogelijk bij Q-Beach). Bellen/whatsappen kan naar 06 15 66 55 70, mailen naar info@qbeach.nl.

Gratis maaltijd voor Zorgmedewerkers

Zoals iedereen, leeft het team van Q-Beach ontzettend mee met alle mensen die nu keihard werken in de zorg, in deze rare en onzekere tijd Er wordt momenteel enorm veel van de zorgmedewerkers gevraagd. Q-Beach wil graag hun (kleine) steentje bijdragen en daarom bieden zij de zorgmedewerkers de daghap van woensdag 15 april kosteloos aan! Kipsaté met nasi voor iedereen! Wel moet je natuurlijk even je zorgpas laten zien, zodat je laat zien dat je in de zorg werkzaam bent. Meldt je aan door voor 14.00 uur naar 0615665570 te bellen of te whatsappen. Je kunt je maaltijd dan tussen 17.00 en 19.00 uur ophalen.

 

Team Sportservice lanceert de Sport & Samenleving Podcast

Wat zijn de gevolgen van corona voor de lokale sport? En hoe zit het nu precies met het Nationaal Sportakkoord en de lokale sportakkoorden met de hulp van formateurs en adviseurs? De Sport & Samenleving Podcast van Team Sportservice is gelanceerd en plaatsvervangend directeur Sport bij het Ministerie van VWS, Joëlle Staps, geeft als eerste gast antwoord op deze vragen. De podcast is vanaf nu te beluisteren.


Sport & Samenleving Podcast
De Sport & Samenleving Podcast is een maandelijkse podcast voor iedereen die in de wereld van sport en samenleving actief is. Met de podcast wil Team Sportservice inspireren en vooral ook wijzer maken. Als adviseur en uitvoerder van sportbeleid ziet Team Sportservice in de dagelijkse praktijk de ontwikkelingen en uitdagingen van beleidsmakers op het gemeentehuis, buurtsportcoaches in de wijk, vakleerkrachten bewegingsonderwijs op scholen en bestuurders op de vereniging. Deze ontwikkelingen en uitdagingen staan centraal in de Sport & Samenleving Podcast. De podcast behandelt de actualiteit, maar draait uiteindelijk om een goed inhoudelijk gesprek tussen de gast van de maand en ervaren presentator Lennart Booij.

“Veel van het nieuws gaat toch over de landelijke initiatieven, het landelijk beleid, de grote onderzoeksresultaten en dergelijke. Maar de uitdagingen waar de mensen tegenaan lopen die lokaal actief zijn in de wereld van sport en bewegen, is voor die groep natuurlijk minstens zo interessant. En dan vooral om daar eens wat dieper op in te gaan, de tijd ervoor te nemen en ze op die manier hopelijk verder te helpen. Dat is dé reden geweest dat we een podcast wilden opzetten vanuit Team Sportservice”, aldus Enrico Damo, Manager Markt, Kennis en Strategie en eindredacteur van de Sport & Samenleving Podcast bij Team Sportservice.

Aflevering 1 met Joëlle Staps
In de eerste aflevering is Joëlle Staps te gast. Zij is plaatsvervangend directeur Sport bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Uiteraard wordt de laatste stand van zaken omtrent corona besproken, maar het gesprek zoomt vooral in op het Nationaal Sportakkoord en de vertaling naar lokale sportakkoorden. Daarnaast schijnt ook Ellis van der Weerden, directeur van Team Sportservice, haar licht op de huidige situatie en roept leden op solidair te zijn met hun vereniging. De opzet van de Sport & Samenleving Podcast is een goed gesprek rond de tafel, maar de eerste aflevering is vanwege de veiligheidsmaatregelen via Skype en telefoon gegaan.
De podcast is te beluisteren via alle bekende kanalen zoals iTunes en Spotify, of via de Team Sportservice website: https://www.teamsportservice.nl/actueel/podcasts/

Over Team Sportservice
Team Sportservice is de provinciale sportorganisatie van Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht en richt zich op de maatschappelijke inzet van sport en bewegen. Onze drijfveer is om écht ieder mens, en daarmee de maatschappij, maximaal te laten profiteren van de positieve effecten die het met zich meebrengt; op het vlak van plezier, mentale en fysieke gezondheid en het bieden van een sociaal netwerk.
Over Lennart Booij Lennart Booij (1970) is moderator, strategisch adviseur en kunsthandelaar. Zijn brede interesse maakte hem meteen enthousiast voor een podcast over de impact van sport en bewegen op onze samenleving.

Autobedrijf Van der Post stopt!

Wie kent het niet het opvallende gebouw grenzend aan het winkelcentrum aan de Sloterweg 131-133, het witte gebouw van Autobedrijf Van der Post dat sinds 1952 in Badhoevedorp op deze plek gevestigd is. Gespecialiseerd in “British Cars” zoals MG, Mini, Rover en Land Rover.

Eigenaar Wim van der Post inmiddels 67 jaar gaat ermee stoppen. Hij vindt het wel genoeg geweest en vindt het tijd om van zijn pensioen te gaan genieten. Niet dat hij met tegenzin naar zijn werk ging, de trap af en dan is hij er, maar overheid regels zijn aan het veranderen en met steeds meer electrische auto’s is ook de techniek enorm aan het veranderen. Dat betekent dat je bijgeschoold moet worden. Op een gegeven moment komt een tijd dat je hier geen zin meer in hebt en die tijd is voor Wim Van der Post aangebroken.

De bedoeling is om per 1 april 2020 te stoppen. In 1977 begon Wim in de zaak van zijn vader, drie jaar later werd hij mede eigenaar van het bedrijf. Na 43 jaar in de autobranche werkzaam te zijn geweest vindt hij het wel genoeg. “Er zijn nog zat andere dingen waar je van kunt genieten”, aldus Wim. Amerika en Noorwegen staan op zijn lijstje en hopelijk lekker genieten van de oude dag.

Helemaal klaar is hij echter nog niet. De verkoop van de laatste vijftien voorraad auto’s en nog een behoorlijke voorraad onderdelen zal circa driekwart jaar in beslag gaan nemen. Wat er met het gebouw gaat gebeuren weet hij nog niet, er komt in ieder geval geen ander garagebedrijf in. Het is te verwachten dat er in de loop van de jaren appartementen op deze plek gaan komen.