Tweede deel Badhoeve-trilogie verschijnt

Voor de lezers van De Badhoeve trilogie een mooi bericht nu op dinsdag 19 mei a.s. het tweede deel verschijnt met de titel ‘Sporen in het polderland’.

Marja Visscher (Rotterdam, 1951) is schrijver en journalist. Haar brede historische interesse brengt haar geregeld op het spoor van vrouwen met een bijzonder verhaal. Zo was zij voor de trilogie De Badhoeve sterk geïnteresseerd in de componiste Hermina Dijk. Via haar stuitte zij op mr. Jaco Amersfoordt. Zij vormden voor haar een onuitputtelijke inspiratiebron. Dankzij haar gedegen research en feeling met de geschiedenis is ze in staat om haar romans met veel overtuiging te schrijven. Dit doet zij zowel onder de auteursnaam Marja Visscher (Zomer & Keuning) als Marja Coenradie (Omniboek).

Landeigenaar Jacob Amersfoordt en de componiste/pianiste Hermina Dijk beheren samen het landgoed De Badhoeve. Hoewel Hermina de concertzalen niet kan loslaten, heeft zij de sociale zorg van het personeel op zich genomen. Maar liefst vijftig gezinnen die in de arbeidershuisjes op het landgoed wonen. Op een dag ontdekt zij dat Jacob in het geheim zijn vroegere huishoudster Anna en haar zoon Daniël ontmoet. Door het uitblijven van eigen kinderen ziet Jacob in Daan zijn opvolger op De Badhoeve. Maar welke rol is er voor Anna weggelegd en hoe kijkt de jonge Daniël naar zijn toekomst? Kan Hermina het pionierswerk en haar zorgen om de armenkolonie die zij bezoekt nog wel aan? Dan breekt er brand uit in een van de armenhutten, er valt een slachtoffer. Daarna wordt er veel duidelijk. Een spannend vervolg op ‘Lied van wind en water’. Het derde deel verschijnt in het najaar.

De Badhoeve trilogie wordt uitgegeven door Zomer & Keuning en verschijnt in de Romanserie ook als e-book. Denk in deze Coronatijd ook eens aan de plaatselijke boekhandel, indien u niet in de winkel wilt kopen, bestel het boek dan telefonisch of kijk op de website van uw boekhandelaar.

Geplaatst in Geen categorie.