Team Sportservice lanceert de Sport & Samenleving Podcast

Wat zijn de gevolgen van corona voor de lokale sport? En hoe zit het nu precies met het Nationaal Sportakkoord en de lokale sportakkoorden met de hulp van formateurs en adviseurs? De Sport & Samenleving Podcast van Team Sportservice is gelanceerd en plaatsvervangend directeur Sport bij het Ministerie van VWS, Joëlle Staps, geeft als eerste gast antwoord op deze vragen. De podcast is vanaf nu te beluisteren.


Sport & Samenleving Podcast
De Sport & Samenleving Podcast is een maandelijkse podcast voor iedereen die in de wereld van sport en samenleving actief is. Met de podcast wil Team Sportservice inspireren en vooral ook wijzer maken. Als adviseur en uitvoerder van sportbeleid ziet Team Sportservice in de dagelijkse praktijk de ontwikkelingen en uitdagingen van beleidsmakers op het gemeentehuis, buurtsportcoaches in de wijk, vakleerkrachten bewegingsonderwijs op scholen en bestuurders op de vereniging. Deze ontwikkelingen en uitdagingen staan centraal in de Sport & Samenleving Podcast. De podcast behandelt de actualiteit, maar draait uiteindelijk om een goed inhoudelijk gesprek tussen de gast van de maand en ervaren presentator Lennart Booij.

“Veel van het nieuws gaat toch over de landelijke initiatieven, het landelijk beleid, de grote onderzoeksresultaten en dergelijke. Maar de uitdagingen waar de mensen tegenaan lopen die lokaal actief zijn in de wereld van sport en bewegen, is voor die groep natuurlijk minstens zo interessant. En dan vooral om daar eens wat dieper op in te gaan, de tijd ervoor te nemen en ze op die manier hopelijk verder te helpen. Dat is dé reden geweest dat we een podcast wilden opzetten vanuit Team Sportservice”, aldus Enrico Damo, Manager Markt, Kennis en Strategie en eindredacteur van de Sport & Samenleving Podcast bij Team Sportservice.

Aflevering 1 met Joëlle Staps
In de eerste aflevering is Joëlle Staps te gast. Zij is plaatsvervangend directeur Sport bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Uiteraard wordt de laatste stand van zaken omtrent corona besproken, maar het gesprek zoomt vooral in op het Nationaal Sportakkoord en de vertaling naar lokale sportakkoorden. Daarnaast schijnt ook Ellis van der Weerden, directeur van Team Sportservice, haar licht op de huidige situatie en roept leden op solidair te zijn met hun vereniging. De opzet van de Sport & Samenleving Podcast is een goed gesprek rond de tafel, maar de eerste aflevering is vanwege de veiligheidsmaatregelen via Skype en telefoon gegaan.
De podcast is te beluisteren via alle bekende kanalen zoals iTunes en Spotify, of via de Team Sportservice website: https://www.teamsportservice.nl/actueel/podcasts/

Over Team Sportservice
Team Sportservice is de provinciale sportorganisatie van Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht en richt zich op de maatschappelijke inzet van sport en bewegen. Onze drijfveer is om écht ieder mens, en daarmee de maatschappij, maximaal te laten profiteren van de positieve effecten die het met zich meebrengt; op het vlak van plezier, mentale en fysieke gezondheid en het bieden van een sociaal netwerk.
Over Lennart Booij Lennart Booij (1970) is moderator, strategisch adviseur en kunsthandelaar. Zijn brede interesse maakte hem meteen enthousiast voor een podcast over de impact van sport en bewegen op onze samenleving.

Geplaatst in Geen categorie.