Sint-Nicolaas over entree in Badhoevedorp

“Ik kan alleen maar zeggen: Het was een feest”.

Anja Maas

Badhoevedorp. Het zijn weer drukke tijden voor Sint-Nicolaas. Zoals altijd maakt hij half november in Nederland vrijwel overal zijn entree. Dat is, voor een bijzonder personage als de sint, nooit een probleem, maar enig organisatietalent om het allemaal in goede banen te leiden is wel vereist. Zijn secretariaat, dat hem ook nu weer optimaal ondersteunt, moet dan ook steeds een keuze  maken waar en wanneer de goedheiligman zijn voet op lokale bodem zet. De gemeente Haarlemmermeer staat gelukkig hoog op het voorkeurslijstje. Een ingewikkelde gemeente, met die verschillende woonkernen, want waar moet hij nu precies beginnen? Badhoevedorp mocht dit jaar het eerst . Er was weer volop ruimte voor veel officiële sinttradities.

Sint intoch Badhoevedorp 2013

Sint intoch Badhoevedorp 2013

“Waarom ik Badhoevedorp zo leuk vind ”, vertrouwde de goede bisschop de journaliste van deze krant toe,  “dat is omdat ik hier nog per boot mag aankomen. Ik heb, door de moderne tijd, al veel variaties in mijn aankomsten meegemaakt: vliegtuigen, helikopters, luchtballonnen, de trein. Maar er gaat toch niets boven mijn oude trouwe boot. Nee, geen stoomschip, dat is toch wel wat moeilijk anno nu. Maar ik heb een prima motorboot. En die voldeed uitstekend. Mijn pieten waren zelfs zo enthousiast, dat het gewicht even te veel op één kant kwam te liggen, waardoor de boot even  helde, maar dat werd soepel gecorrigeerd. We konden keurig aanleggen. Daar mocht ik kennis maken met de nieuwe wethouder Cees Loggen, die mij als loco-burgemeester verwelkomde. En toen kon ik aan mijn eerste tocht door Haarlemmermeer beginnen. Nee, niet te paard. Mijn schimmel krijgt het zo druk de komende tijd, die wou ik wat rust gunnen. Ik was meer dan tevreden met de mooie witte klassieke Mercedes die voor mij klaar stond. Met rode bekleding nog wel. Daarop voel ik mij als sint helemaal thuis.” Sint werd op zijn route door het dorp begeleid door heel veel pieten. Het pietenorkest, de melopieten, zorgde voor de oude vertrouwde sinterklaasliedjes. ‘’Het was een groot feest.”

De Stichting Aankomst Sinterklaas Badhoevedorp had bij monde van Albert van der Kolk, de fietspecialist aan de Akerdijk, tegenover deze krant al eerder verteld hoe Sints entree er dit jaar uit zou zien. De goedheiligman had bij deze terugblik niets dan lof voor alle inspanningen van Albert van der Kolk en de zijnen. “Een prima manier voor mij en mijn pieten om het Badhoevedorpse winkelgebied alvast te verkennen: langs de Sloterweg en het Lorentzplein was iedereen direct in een sinterklaasstemming. En ook bij de Pa Verkuyllaan, denk ik, zijn we weer meer dan welkom. En dan die leuke voorstelling in het Dorpshuis. Ik moet zeggen: ik ben wel verbaasd dat het er nog staat, ik had toch berichten ontvangen dat er sprake zou zijn van nieuwbouw. Maar goed, kennelijk is daar wat tussen gekomen. Ik laat me binnenkort wel bijpraten. Maar voor deze ontmoeting met al die Badhoevedorpse kinderen ging het allemaal nog prima. We hadden een  leuke clown en iedereen was duidelijk heel blij met onze komst. Dank an iedereen, die ons welkom zo feestelijk heeft gemaakt. Ik en mijn pieten zijn klaar voor een nieuw sintseizoen.”

Bekijk HIER alle foto’s.


 

Geplaatst in Geen categorie en getagd met .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *