Lions Club Haarlemmermeer start 2 acties

Douwe Egberts punten en Oud- en Vreemd Geld

Wat kunnen dingen toch eenvoudig zijn als een aantal partijen hetzelfde doel nastreven. Het gaat  hier over de samenwerking via Douwe Egberts, Voedselbank, Maatvast en de Lions Club Haarlemmermeer.

“Douwe Egberts”. Waarvan sinds mensenheugenis waardepunten op de koffie en theepakken te vinden zijn heeft het idee verzonnen om voor de gespaarde punten pakken koffie te verstrekken. Dat dit idee opgepakt werd en zo’n succes zou worden kon niemand bevroeden. In Nederland doen 110  Lions Clubs mee met inzamelen.
De vorige actie bracht 63 miljoen punten op, goed voor 130.000 pakken koffie voor
de Voedselbanken.

“De Voedselbank Haarlemmermeer”.  Per week worden er ruim 300 voedsel -pakketten verstrekt. Daar past hulde bij aan alle vrijwilligers en sponsoren en bedrijven bij die het mogelijk maken om iedere week weer de voedselpakketten te kunnen samenstellen en aan te bieden aan de mensen die dat steuntje in de rug heel goed kunnen gebruiken. Bij alleen het zeggen van dat dit in ons land niet nodig zou moeten zijn schieten we niet erg op. Juist meedoen en delen van onze overvloed is belangrijk. Dat in het kader van meedoen is iedereen blij met zo’n koffieactie als deze.

“Stichting Maatvast”. Heeft zich sinds vier jaar uit eigen beweging aangesloten bij de organisatie van het verzamelen.  Dat leidde gelijk al tot een groot succes. Zij exploiteren 27 dorpshuizen c.q. wijkcentra verspreid over de hele Haarlemmermeer,  Halfweg en Spaarndam.  Zo kan iedereen die hun gespaarde punten willen inleveren terecht in hun eigen dorpshuis. Ook een aantal kerken en supermarkten doen mee.

“Lions Club Haarlemmermeer-Host”. Deze oudste serviceclub in de Haarlemmermeer, wil zich weer inzetten voor een goede organisatie van deze actie.  De vorige acties leverden ruim 1 miljoen punten op, goed voor zo’n 2300 pakken koffie. Dat de Lions daar met de andere partijen blij van worden is gemakkelijk te raden. Nu wat deze winteractie die loopt tot 11 januari  gaat opbrengen is koffiedik kijken. Maar de Lions zijn van mening dat er in allerlei hoeken en gaatjes nog trommeltjes met vergeten punten liggen. Dan is uiteraard de vraag bij het vinden van de punten of de mensen deze ter beschikking willen stellen voor deze DE-punten actie..

Oud en Vreemd geld.

Hoofddorp – Lions clubs Haarlemmermeer verzamelen Vreemd en Oud geld in voor oogoperaties in de 3e wereld.

In de verzameldozen kan dit jaar tevens  oud- en/of  vreemd geld gedoneerd worden. Ook gewoon euro´s zijn welkom. De opbrengst is voor oogoperaties in de arme derde  wereldlanden. Voor slechts 15 euro kan een blinde weer zien. Een jarenlange doorlopende actie die geweldige mooie opbrengsten genereren en ook nog aangevuld zal worden met geld uit de pot van “de Wilde Ganzen”. Zodat  ook Nederlandse oogartsen die op  vrijwillige basis veel operaties kunnen uitvoeren in de arme landen. Dus twee vliegen in één klap en de Lions hopen dat het ritselt en rammelt in de dozen.
Lion  W. Nederveen wil ook u punten en/of munten ophalen.  Tel:  023-5613698.  De actie loopt tot 11 januari. Van harte aanbevolen.

Geplaatst in Geen categorie.