Hij komt, hij komt, hij komt……….SINT- NICOLAAS

Aanstaande zaterdag 17 november

Badhoevedorp. “Sint-Nicolaas, hij komt eraan. Laat alle kinderen kijken gaan!”, meldt de rijm-Piet, die duidelijk zin heeft in de komende sinterklaastijd. Deze oproep richt hij vooral aan kinderen uit Badhoevedorp, want zij kunnen de goedheiligman al aanstaande zaterdag verwelkomen.

Anja Maas

Aankomst Sint Nicolaas Badhoevedorp 2012

Zoals de traditie wil, heeft het organisatieteam waarvan Sint-Nicolaas gebruik maakt gekozen voor een entree per boot. “En daar ben ik toch zo blij om”, aldus de goede bisschop in een kort interview met deze krant. “Er zijn nog maar weinig plekken, waar je echt kunt zingen: zie ginds komt de stoomboot. De stoom is er anno nu dan wel een beetje af, maar zie ginds om de (zeil) boot kan natuurlijk ook prima. Zaterdag 17 november is een van de eerste data waarop ik mij in Nederland weer overal mag laten zien. En dan geef ik voor mijn aankomst  graag prioriteit aan Badhoevedorp “

 

Met Jack van Gelder

De boot met Sint en zijn gevolg arriveert op 17 november via de Ringvaart,  bij de aanlegsteiger voor de deur van fietsenwinkel Profile Albert van der Kolk,  Akerdijk 287. Het moment waarop het hoge gezelschap voet op Haarlemmermeerse bodem zal zetten is vastgesteld op 12.00 uur. Iedereen die er niets van wil missen kan vanaf 11.30 uur genieten van een swingend voorprogramma, verzorgd door zanger Michael Roberts en dansschool Ponne. Jack van Gelder – meer dan  bekend van radio en tv, en al vele jaren Badhoevedorper – is als presentator aanwezig. Na het officiële welkom begint Sinterklaas aan zijn tocht  richting het Dorpshuis, via Sloterweg en Lorentzplein en met muzikale begeleiding van drumband KNA uit Bennebroek. Er zullen ongetwijfeld heel veel sinterklaasliedjes ten gehore worden gebracht. In het Dorpshuis, waar de gast uit Spanje om 14.00 uur wordt verwacht, is het groot sintfeest: met de Magic en Steekvlamshow (met echt vuurwerk). Na afloop is er voor ieder kind een traktatie. De entree is GRATIS! Daarna bezoeken Sint en zijn pieten de Pa Verkuyllaan, waar ze tussen 15.00 en 16.00 uur een rondje langs de daar gevestigde winkeliers maken. “Zo heb ik me direct voor alle inkopen die ik de komende tijd ga doen op het totale winkelgebied kunnen oriënteren. Dat is, als ik mijn pieten op pad moet sturen, erg praktisch.”

 Tekeningen

Sint-Nicolaas en zijn hulpkrachten zullen zoals altijd proberen zoveel mogelijk kinderen persoonlijk te ontmoeten. “En dan”, zo laat hij nog weten, “heb ik een wens. De kinderen van Badhoevedorp zijn altijd heel creatief. Ze maken heel vaak voor mij een mooie tekening. Dat vind ik geweldig en dat is allemaal heel mooi voor mijn paleis in Spanje. Ik hang ze daar, als het enigszins kan, allemaal op. Alleen zou ik willen vragen: jongens en meisjes, als jullie voor mij een tekening maken en die aanstaande zaterdag afgeven, willen jullie daar je naam en adres opzetten? Dan kan ik jullie gemakkelijker een briefje schrijven om te vertellen hoe mooi ik ze vind.”

Geplaatst in Geen categorie en getagd met , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *