“Het 2e Stratengolftoernooi is ons eerste project”

Stichting Van Badhoevedorp voor Badhoevedorp van start

Badhoevedorp. “We zijn opgericht, onze website is bijna operationeel. Wat ons betreft: we zijn er klaar voor”, stelt het bestuur van de stichting Van Badhoevedorp voor Badhoevedorp, die in het leven werd geroepen om lokale goede doelen een steuntje in de rug te geven.

Anja Maas

Wilko Geesink, Dirk van Beusekom en Wim Eweg vormen het bestuur van de stichting, die vooral “het Badhoevedorpse” centraal wil stellen. Wilko Geesink is de penningmeester, Dirk van Beusekom de secretaris en Wim Eweg hanteert de voorzittershamer. Alle drie hebben ze een stevige band met Badhoevedorp. Wim Eweg is er het kortst actief. “Ik kom uit Amstelveen, maar sinds de juwelierszaak Schäfer -Eweg zich concentreert op Badhoevedorp, ligt het accent voor mij hier. Ik ben voorzitter van de winkeliersvereniging en via die ingang nauw betrokken bij alle winkeliersactiviteiten.”

Straten golf tournooi

Dirk van Beusekom omschrijft zijn band met Badhoevedorp simpel: “Ik woon hier pas 58 jaar. Dan hoef je een bepaalde verbondenheid toch niet meer toe te lichten, toch?” En Wilko Geesink weet al 35 jaar lang dat het goed wonen is in Badhoevedorp. “Nee, ik werk hier niet, maar wel heel dichtbij. Ik run de Apotheek op Schiphol Plaza. Dat geeft meteen aan dat onze actieradius zich niet strikt beperkt tot de dorpsgrenzen”

 Stratengolftoernooi

Aan de basis van Van Badhoevedorp voor Badhoevedorp ligt de organisatie van het eerste Stratengolftoernooi, dat zich afspeelde in 2011. Wim Eweg: “Dat gebeurde in het kader van het 25-jarig bestaan van de winkeliersvereniging. We wilden een activiteit, die een breed publiek aansprak en waarvan de opbrengst terecht kwam bij een goed doel in ons dorp. Dat werd de speeltuinvereniging, die een donatie ontving waarmee de tuin een flinke stap kon zetten naar renovatie. Het toernooi was een groot succes. De balletjes zijn, zo kun je zeggen, zo succesvol door de Badhoevedorpse straten geslagen, dat we direct hoorden: dit moet blijven  En zo kwam  in september van dit jaar het tweede golftoernooi. Wederom een groot succes. Er is contact geweest met de OSB  en met de Lions en het leek een goed idee om het allemaal wat  beter te trekken. Zo ontstond het initiatief voor onze stichting, waarvoor we  het motto van het golftoernooi ‘Van Badhoevedorp voor Badhoevedorp’ als naam hebben gekozen. De opbrengst van dit tweede toernooi was prachtig: 15.000 euro. En dat geld komt dan via onze nieuwe stichting terecht bij diverse goede doelen Ons tweede golftoernooi is voor onze stichting dus het eerste project. Wat die goede doelen kunnen zijn? Van alles, verenigingen, sportclubs. Ja, ook gehandicapte sport, bijvoorbeeld het rolstoeltennis. Een maatschappelijk doel als de kinderboerderij? Ja, dat kan er ook bij horen. maar ook de intocht van Sinterklaas. Wie denkt voor zijn club of vereniging iets nodig te hebben dat voor een grote groep voordeel oplevert, kan een aanvraag indienen. Via onze website – nu nog in oprichting – of schriftelijk via de voorzitter: p/a Lorentzplein 36. En natuurlijk beperken we  ons niet tot onze eigen activiteiten. We hadden het al over contact met de Lions, en de OSB. En ook de gemeente is geïnteresseerd als het erom gaat iets te organiseren dat via Van Badhoevedorp voor Badhoevedorp weer ten goede kan komen aan de gemeenschap. En die gemeenschap mag zich ook bevinden in de directe omgeving, zoals Lijnden. Alle initiatieven die kunnen bijdragen aan het dorpsgevoel zijn welkom.”

Geplaatst in Geen categorie en getagd met .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *