Enthousiaste intocht van Sint en Piet

Anja Maas

Badhoevedorp. Hij is er! Sint-Nicolaas, de goedheiligman die de komende weken weer de belangrijkste buitenlandse gast van ons land zal zijn, kwam zaterdag 12 november niet alleen aan in Maassluis, maar direct ook in Badhoevedorp. Een huzarenstukje, dat alleen voor deze bijzondere figuur is weggelegd. “Verdiep je niet in hoe en wat, maar geloof in mij, dan lukt me dat”, aldus de goede bisschop, die er tegen iedereen die het horen wilde aan toevoegde blij te zijn met alle traditionele sint-ingrediënten die in Badhoevedorp meededen.

[URIS id=8320]

“Een boot, juichende kinderen, en een legertje zwarte pieten, het was een heerlijke intocht”, vertelde Sint-Nicolaas na afloop tegenover deze krant. “Ik ben en doe al eeuwen hetzelfde, dan wil ik voor mijn intocht ook hetzelfde. In Badhoevedorp lukt dat altijd weer uitstekend. Ik mag, dankzij Albert van der Kolk en de zijnen, mijn boot laten aanleggen op die fraaie steiger voor de deur van zijn fietsenzaak. Ik word hartelijk welkom geheten door de gemeente – wethouder Reneman dit keer- en dan mag ik, samen met mijn gevolg, het dorp in. Ik gebruik dan mijn sint-mobiel. Een ideale vervanging voor  mijn paard. Dat arme dier heeft te veel last van de drukte. Die sint-mobiel is mij betreft helemaal prima 

Het is inmiddels ook traditie dat Sint-Nicolaas deze krant een interview toestaat. WP-journalist Anja Maas: “U praat over een blij, traditioneel welkom, U bent tevreden?” Sinterklaas: “Absoluut. Mijn Zwarte Pieten komen hier al zo lang, ze willen Badhoevedorp niet missen.. En dan weer die leuke medewerking van dansschool Ponne. Wat is nu een aankomst van Sint in Badhoevedorp zonder die fantastische dansers? Ook een van de vaste waarden die ik op prijs stel. Het weer was prima. Wel echt herfst, maar droog. Als inwoner van Spanje ben je dan al gauw tevreden. En wat mij echt goed deed waren alle enthousiaste kinderen, die mij zo prachtig binnenzongen! Zo hoort het, als Sint arriveert.”

WP: “U ging  door naar het Dorpshuis. En eindelijk was dat Het Nieuwe Dorpshuis. Hoe vond u deze aanwinst?: “Bijzonder goed gelukt. Ik ben heel blij voor Badhoevedorp dat het eindelijk zover is. Als ergens geldt, dat men voor een project niet over een nacht ijs is gegaan, dan is het wel in dit geval. Maar het resultaat mag gezien worden, absoluut!”

WP: “In verband met de omlegging van de A9 is het winkelgebied uitgedund. Gaat het u wel lukken om lokaal te shoppen voor 5 december?” “Ik heb er alle vertrouwen in. De lokale ondernemers zijn vindingrijk en gezien het grote fileleed in de regio, denk ik dat mijn pieten erg blij zijn als ze gewoon in het dorp kunnen inkopen. Daken en achterdeuren genoeg om alles af te leveren. Gaat vast goed komen.

WP: Dank u Sint, veel succes de komende weken. En doet u voorzichtig, met alle natte en gladde daken?.

 

Geplaatst in Geen categorie.