Digimaatjes en De school voor ouders online

Gratis initiatieven in tijden van corona

Het is een uitdagende tijd, zeker als je maar in beperkte mate beschikt over digitale vaardigheden en/of de Nederlandse taal niet goed spreekt. Als je daarnaast ook geen financiële middelen hebt om een cursus of opleiding te volgen, dan is dat extra lastig. Naar deze bewoners reikt de maatschappelijke organisatie Cybersoek uit.

Aanmeldingen zijn geopend

Wegens succes wordt de – tijdens de lockdown opgezette – cursus De school voor ouders online opnieuw gratis aangeboden aan anderstalige ouders. Daarnaast biedt Cybersoek gratis belmaatjes aan die telefonisch 1-op-1 gekoppeld worden aan bewoners met computervragen. Beide trajecten duren 8 weken en starten binnenkort.

De school voor ouders online

De school voor ouders online is een cursus, speciaal gemaakt voor ouders die Nederlands willen leren en desgewenst aanvullende hulp krijgen bij computervragen. De cursus is beschikbaar in drie taalniveau’s (A1 t/m B2). Cybersoek roept ook bewoners op om hun anderstalige buurvrouw, vader van het schoolplein, collega of vriendin hierop te attenderen.

Digimaatjes

Tijdens de corona-crisis biedt Cybersoek een (gratis) belmaatje aan mensen die online wat hulp nodig hebben. De bewoner met digitale hulpvragen wordt gekoppeld aan een vrijwilliger met veel ICT-ervaring die bijvoorbeeld helpt met het sturen van e-mails, videobellen of iets opzoeken online. De hulp wordt geboden in het Nederlands, Engels, Arabisch, Spaans en Hindi. Door middel van speciale software kan Cybersoek (desgewenst) meekijken op het scherm van de gebruiker waardoor er op afstand hulp geboden kan worden. Coronaproof!

Over Cybersoek

Cybersoek zet zich al sinds 2001 in om kinderen en volwassenen op weg te helpen in de digitale wereld. En ook nu in tijde van corona staat Cybersoek bij om bewoners te ondersteunen. Zo is er de computerhulplijn, waar je met al je computervragen terecht kunt en te woord wordt gestaan in meerdere talen (Nederlands, Engels, Arabisch, Spaans en Hindi).

Meer info en aanmelden?

De school voor ouders – jeditah@cybersoek.nl / 06-12574309

Digimaatjes – kim@cybersoek.nl / 020-6934582

www.cybersoek.nl / www.youtube.com/cybersoek

 

Geplaatst in Geen categorie.