Deelauto’s leasen via SnappCar

Via deelplatform SnappCar is het vanaf deze zomer weer mogelijk om auto’s te leasen. In samenwerking met Justlease biedt het bedrijf zeven auto’s aan. Klanten kunnen kiezen tussen zowel occasions als nieuwe auto’s.

Delen met buren

Op SnappCar kunnen gebruikers hun auto ter beschikking stellen voor verhuur. Voor een vast bedrag huren mensen binnen een paar minuten een auto. Het platform zegt goedkoper te zijn dan een commercieel verhuurbedrijf. Sneller gaat het in ieder geval wel. Bij het aanmaken van een profiel worden huurders geverifieerd en de verzekering zit automatisch inbegrepen.

Voor verhuurders is autodelen ook aantrekkelijk. De maandelijkse kosten kunnen deels of geheel worden terugverdiend. In de Randstad zijn er honderden verhuurders die er geld mee verdienden. Een auto huren in Amsterdam is door het grote aanbod zo gedaan.

Lease & share

Sinds een paar jaar biedt SnappCar ook leaseauto’s aan. Op de website staan zeven private lease aanbiedingen, allen geleverd door leasemaatschappij Justlease. Voor lease klanten is het delen van een auto makkelijker. De emotionele band met een leaseauto is minder sterk, omdat deze na een paar jaar weer wordt ingeleverd. Het gevoel van bezit speelt daarom een kleinere rol.

Community

Bij gebruikers van deelplatformen bestaat een verlangen naar vertrouwen. Mensen die hun auto delen, willen dit met een goed gevoel doen. Iedereen persoon wil immers dat er goed om wordt gegaan met persoonlijk bezit. Gebruikers worden vooraf gescreend en vullen een profiel aan met persoonlijke informatie. Zo weet iedereen met wie ze te maken hebben.

Veel verhuurders hebben vaste huurders en kunnen kortingen geven in de vorm van vrije kilometers of een lagere prijs. Daarnaast heeft elke gebruiker een persoonlijke kortingscode die aan een nieuw huurder kan worden gegeven.

Geplaatst in Geen categorie.