Dansschool Ponne NK Hip Hop 2013: het kon vriezen het kon dooien.

Het afgelopen weekend vond het Nederlands Kampioenschap Hip Hop dansen plaats in de prachtige accommodatie van  Fitland in Mill. De Ponne dansers reisden met gemengde gevoelens naar Mill. Natuurlijk waren er kansen om in een aantal klassen Nederlands Kampioen te worden, maar bij de teams was er het afgelopen seizoen niet zo gedomineerd als de afgelopen drie jaren, dus het kon vriezen het kon dooien. Dat was dus niet alleen buiten zo maar ook in de hal. Zaterdagochtend draaide de sfeer vrijwel direct.  Innovation het adult formationteam van Ponne eindigde dit jaar constant op de 5de plaats bij alle landelijke wedstrijden. Maar er voltrok zich een wonder er werd fantastisch gedanst en de jury ging in meerderheid voor de bijl:  Innovation werd 1ste  .

Ponne Nk kampioenen

Ponne Nk kampioenen

Daarmee haalde dansschool Ponne het eerste  Nerderlandse Kampioenschap binnen en was  gelijk de druk van de ketel.  Rockinvasion werd 4de maar behaalde overtuigend het Ranking kampioenschap van 2012/2013.  Met  een  zeer vrolijke stemming  in het Ponne-kamp werd het Kampioenschap voortgezet.  ‘’Middags het Nederlands kampioenschap voor de duo’s; een klasse waar het afgelopen jaar extra aandacht aan werd besteed en met succes want Chaymae Green en Lisa Meyer dansten bij  hun tweede wedstrijd de zaal plat en behaalden een  overtuigend de 1ste  plaats. Dat werd allemaal nog eens dunnetjes over gedaan door Mandy Kramer en Dunya Leen ook zij werden 1ste bij dit Nederlands Kampioenschap. Maar niet alleen eerste plaatsen zorgden voor feestvreugde  ook de volgende  finaleplaatsen werden uitgebreid gevierd: Jasper Lebert en Josjanna van Wijngaarde (2de), Beau Van Wees en Emma Vermaase (2de), Babs Ponne en Stephanie Schuller (3de) (Soraya Gebhardt  en Jules Kelder(6de ). De Ponne ploeg  ging  dus zeer  tevreden naar het Hotel ( of terug naar Badhoevedorp) en  u begrijpt het werd een heel  gezellige zaterdagavond.

Zondag de groups en solo’s ;  voor de Ponne dansers de apotheose van het seizoen. Zowel bij groups als in de junior solo klasse  kansen maar geen zekerheden. In de groups klasse was Dancety de afgelopen 2 jaar Nederlands Kampioen. Maar zoals dat gaat in de sport de  tegenstanders analyseren goed wat er door dit team gedaan werd en pasten hun eigen choreo’s en trainingstechnieken aan. Het gevolg wat dat de concurrentie bij de landelijke wedstrijden alle eerste plaatsen had gehaald en Dancety een hele rits 2de plaatsen had staan. Er moest dus iets gebeuren, op het laatste moment besloot Alessandra van Ree toch weer mee te gaan trainen na een half  jaar te hebben rondgereisd door Afrika, waardoor het team weer met 7 dansers kon aantreden.  Wellicht net de druppel die nodig was want voor de derde keer op rij werd Dancety Nederlands Kampioen. Bij de junior solo klasse zat de trainingsstaf van Ponne weer op het puntje van hun stoel. Maar liefst drie dansers van Ponne hadden het afgelopen jaar tijdens de landelijke wedstrijden een eerst plek behaald er was dus veel kans op een Nederlands Kampioenschap. Alle drie kwamen ze heel ver maar net niet bij het Nederlands Kampioenschap;  Bo Meekel werd 6de , Isabelle Twisk 5de  en Jikkie Schelling 3de . De resultaten in de overige klassen zijn ook zeker het vermelden waard: Jusitna Abadalla 2de, Bo Sterre den Toonder 4de, Marissa Bank 7de  bij de groepen waren er nog een 3de plaats voor Dancesplash,  4de plaats Dancation en een 6de plaats voor Danceplosion. Veel dansers behaalden net niet de finale maar hebben weer een grote stap in  hun ontwikkeling neergezet.  De trainers en begeleiders  van de wedstrijdstichting hebben dus weer een vette pluim verdiend: Wim Dikkes, Sandra van Halm, Stans Prey, Rachelle Pot, Ilona Brugman, Stephanie Schuller en Babs Ponne worden door Stella en Nico Ponne weer ontzettend bedankt voor hun fantastische inzet en de  behaalde  resultaten.

Geplaatst in Geen categorie en getagd met , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *