Badhoevedorpse winkeliers richten vizier op toekomst

Badhoevedorpse winkeliers richten vizier op toekomst

“ We hebben zo een goed beeld van de situatie anno nu”

Badhoevedorpse winkeliers richten vizier op toekomst

Badhoevedorp. ‘Ik ben blij met de samenwerking met de winkeliers en de kracht die zij uitstralen. Het onderzoek is een mooie coproductie geworden. Ik vind het heel positief dat wij samen op trekken om het centrum van Badhoevedorp levendig te houden.’

Anja Maas

Met deze woorden nam wethouder Arthur van Dijk – onder andere met Economische Zaken in zijn portefeuille – woensdag 30 november het rapport ‘Badhoevedorp, winkelcentrum in perspectief’ in ontvangst. Dat gebeurde in het servicecentrum van de gemeente aan de Sloterweg, tijdens een bijeenkomst waarin de toekomst van ‘prettig shoppen in Badhoevedorp’, centraal stond.

Vertrekpunt

Badhoevedorpse winkeliers richten vizier op toekomstHet betreffende rapport is het resultaat van een enquête, die op verzoek van de lokale winkeliers werd gehouden. Met name de vraag hoe het betreffende winkelgebied beter geproportioneerd kan worden, kwam aan de orde. Vastgesteld is nog eens dat de winkelgebieden van Badhoevedorp – het zijn er meer! – geen eenheid vormen, dat de markt meer bezoekers kan trekken, dat het centrumgebied een betere uitstraling verdient, en dat de aanwezigheid van een warenhuis kan zorgen voor extra aantrekkingskracht. Ook de beschikbaarheid van gratis parkeerruimte is een publiekstrekker. Het resultaat is gebaseerd op onderzoek door de Kamer van Koophandel Amsterdam, in samenwerking met HBD en Syntens. Een van de redenen om het Badhoevedorpse winkelgebied nog eens aan een nadere beschouwing te onderwerpen is de geplande omlegging van de A9 en de daarmee samenhangende terughoudendheid bij ondernemers om in hun zaak te investeren.

‘’Deze analyse is een vertrekpunt om samen stappen te zetten. Ondernemers kunnen concreet aan de slag”, aldus Dirk de Bie, adviseur van de Kamer van Koophandel Amsterdam.

Het rapport maakt de betrokken Badhoevedorpse winkeliers bewust van het feit dat meer samenwerking een must is. Maar daar zijn, zo werd nog eens gesteld, al afspraken over gemaakt. De betreffende ondernemers benadrukten dat nog eens in hun eigen ‘Visie voor winkelcentrum Badhoevedorp in relatie tot de omlegging van de A9’, een rapport dat eveneens werd aangeboden. Bij dit vizier op het toekomst is er onder andere aandacht voor de snelle opkomst van aankopen via internet, iets wat overigens niet alleen in Badhoevedorp aan de orde is. Verder is de verblijfsduur van de klant in het winkelgebied een aandachtspunt: om die te verlengen is het niet alleen nodig dat het winkelgebied meer eenheid uitstraalt. Ook voldoende parkeerfaciliteiten (een blauwe zone aan de Sloterweg) , en een goed aanbod van horecafaciliteiten (terrasjes!) spelen een belangrijke rol.

Harry Jagtman vertelde namens de winkeliersvereniging tegenover deze krant tevreden te zijn met beide rapporten. ‘De enquête van de Kamer van Koophandel weerspiegelt de situatie anno nu goed. Dat geeft ons iets om vanuit te gaan werken. Zeker in deze tijd. Ook Badhoevedorp heeft natuurlijk, zoals iedereen, last van de mindere economische situatie. Hoe het met Sinterklaas is gegaan? Dat valt nog niet echt te zeggen. Sint schuift wel eens wat door naar de Kerstman: een echt decemberresultaat moeten we nog afwachten. Wel zijn we erg blij met ons Visie-rapport. In de groep die deze nota heeft gepresenteerd, werken de ondernemers van Lorentzplein en Pa Verkuyllaan en ook vertegenwoordigers van de gemeente prima samen. Een krachtenbundeling waarmee we goed vooruit kunnen.’

Wie geïnteresseerd is in de stand van zaken met betrekking tot de toekomstige ontwikkeling van Badhoevedorp is vanavond, 7 december welkom in het Dorpshuis bij een Informatiemarkt. Aanvang 19.30 uur: chocolademelk, pepernoten en veel kennis van zaken beschikbaar.

Geplaatst in asides, gallery, Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *