Badhoevedorp verwelkomt uniek restaurant

Badhoevedorp. Corona of niet, er is altijd ruimte voor een goede horecaformule, zeker in Badhoevedorp. En daarom kunnen we u alvast vertellen dat ons dorp binnen niet al te lange tijd een nieuw restaurant zal mogen verwelkomen. De Badhoevedorpse ondernemer Pieter Gabes, heeft de exploitatie van restaurant De Waterwolf overgenomen en is van plan daar van start te gaan met een horeca-onderneming, waarin gewerkt wordt volgens een nieuwe, unieke formule in het dorp.

Hoe en wat precies? Dat houden we even geheim, maar we vertellen al wel dat de exploitatie in handen komt van Britte Vaerewijck, Ruben Pen en Hartger Pen. En zij zijn voor Badhoevedorp geen onbekenden. Hartger runt al vele jaren de bar/restaurant van tennisvereniging TVB, en samen met Ruben stapte hij vorig jaar in project Q-Beach. Over de vraag of zij een nieuw avontuur zouden aandurven in het voormalige De Waterwolf moesten zij natuurlijk wel even nadenken. Zeker in deze bijzondere tijd zeg je niet direct: ja, en dan zien we verder wel. Maar wie zoals Hartger en Ruben horecabloed heeft, ruikt zijn kans en dit leek een enorme kans.

Hartger en Ruben werken al een tijd samen met Britte Vaerewijck en ook zij heeft haar sporen in horecaland verdiend. Met zijn drieën besloten zij het nieuwe project te omarmen. Britte zal, met ondersteuning van Hartger en Ruben, het restaurant gaan leiden. Met haar 12 jaar horeca-ervaring is die taak haar beslist toevertrouwd. Britte werkte, na haar opleiding aan de hotelschool, in diverse horeca-ondernemingen in Amsterdam. Voordat ze naar Badhoevedorp kwam was ze bedrijfsleider. Het allerbelangrijkste in de horeca is volgens haar: “Gastvrijheid. Mensen moeten zich in een café of restaurant thuis kunnen voelen”.

Hartger, Ruben en Britte willen aan de Sloterweg in Badhoevedorp van start gaan met een unieke horecaformule. En wat die inhoudt? Ja, dat houden ze nog even geheim. Maar een tipje van de sluier: het nieuwe restaurant wordt een plek waar je heerlijk kunt lunchen, gezellig en ook lekker lang kunt dineren en waar je welkom bent voor een echt avondje-uit.

Danny van Stiphout, eigenaar van De Waterwolf, draagt hierbij met trots de exploitatie over en wenst Britte, Ruben en Hartger heel veel succes. Hij zegt: “Ik ben drie jaar geleden met veel passie en enthousiasme begonnen en het doet mij goed dat deze drie mensen verder gaan met het uitbouwen van deze prachtige horecalocatie.”

Britte Vaerewijck vervolgt: “Ik ben ontzettend blij met deze prachtige kans en zie er naar uit om een fantastisch restaurant neer te zetten. Het is fijn om dit samen te doen met Ruben en Hartger, zeker omdat we elkaar al zo lang kennen. De komende periode gaan we het plan verder uitwerken en openen het nieuwe restaurant ruim voor de kerst.”

Vandaag, vrijdag 28 augustus, om 12.00 uur zetten ze de eerste stap met de overdracht van de sleutels.

Nieuwsgierig geworden naar het vervolg? Volg social media en de berichten in de Westerpost. Want zij vertellen u binnenkort meer, veel meer!

Geplaatst in Geen categorie.