Badhoevedorp genoot van “Lekkere Braderie”

Anja Maas

Badhoevedorp. Het weer was lekker, het aanbod op de braderiekramen was lekker, en het rook overal  lekker. De braderie in Badhoevedorp van zaterdag 24 mei kan dus de boeken in als “Gewoon. Een lekkere Braderie.”

Braderie Badhoevedorp

Centrum van alle activiteiten was de combinatie Lorentzplein/Sloterweg, maar ook de Pa Verkuyllaan deed mee. En dat zorgde voor iets wat ook de boeken in kon: namelijk de nodige onvrede. “Want”, aldus winkeliersvoorzitter Wim Eweg, “”doordat het verbindingstuk via de Burgemeester Amersfoortlaan niet bij het braderietraject kon worden getrokken, hadden we twee aparte locaties. En daar konden we de kramenverdeling niet goed in evenwicht krijgen. Spijtig, dat zeker, met name voor de Pa Verkuyll-winkeliers . We gaan het allemaal nog eens bekijken en we proberen te komen met een creatieve oplossing. Het idee van de braderie van Badhoevedorp is ten slotte “een feestje”. Voor iedereen.”

 

En dat feestje, dat werd het wel tijdens de editie 2014.. “Zo leuk”, zei een mevrouw toen ze bij bakker Gerlofsma voor de deur een emmertje met stroopsoldaatjes zag staan. “Dat is voor mij nu echt jeugdsentiment. Toen ik 10 was – eind jaren 50 – kreeg ik van mijn vader 15 cent zakgeld. En dan haalde ik bij onze bakker zo’n stroopsoldaatje Het hoogtepunt van de week! Ja, ik ga er zeker een paar kopen. Ik wil mijn kleinkinderen mijn jeugd laten proeven.” Iets verderop, bij de Chocolade Apotheek, rook het naar warme wafels. Ook een heerlijke trekker. Net zoals de ijsjes die het Chocolade Apotheekteam gedurende de hele dag stond te scheppen: de braderiebezoekers stonden er graag voor in de rij. Heimwee naar de zomervakantie in Frankrijk met overheerlijke crêpes? Bij een speciale kraam langs de Sloterweg werden ze afgelopen zaterdag gebakken!

Nederland moet meer aandacht hebben voor beta-opleidingen: de kranten staan er vol van. Leerlingen moeten nu eens niet kiezen voor communicatie. Wetenschap en  techniek zijn interessanter dan je zou denken en bieden talloze beroepsmogelijkheden. Nederland.madscience.org was op de braderie van Badhoevedorp om dit te onderstrepen. Bijvoorbeeld met allerlei Harry Potterachtige experimenten en proefjes, die natuurlijk helemaal geen magische achtergrond hebben. Leuk!  Of, in eigentijdse bewoordingen, cool! Misschien toch een reden om eens na te denken over opleidingen waarin natuur- en scheikunde een hoofdrol spelen. En dan is er het WK-voetbal in Brazilië dat binnenkort op de kalender staat. Wie nog niet gezorgd had voor een Oranje-outfit om onze jongens vanaf de huiskamerbank op afstand te steunen, kon op de braderie prima terecht. En op zoek naar een koopje? Veel winkeliers zorgden voor aanbiedingen voor dat leuke, kleine braderieprijsje!. Ook in deze editie zat flink wat beweging. De jongste jeugd leefde zich uit op het springkussen van ABN-Amro: fotootje mee naar huis voor het familiealbum. En- vaste deelnemer – Dansschool Ponne zorgde voor een doorlopende demonstratie van dansen en bewegen. Er was – met name op de Pa Verkuyllaan – zang en muziek. Kortom, deze braderie maakte de opzet van het evenement helemaal waar: Badhoevedorp vierde op 24 mei “Gewoon een lekker feestje”.

Geplaatst in Geen categorie en getagd met .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *