Autobedrijf Van der Post stopt!

Wie kent het niet het opvallende gebouw grenzend aan het winkelcentrum aan de Sloterweg 131-133, het witte gebouw van Autobedrijf Van der Post dat sinds 1952 in Badhoevedorp op deze plek gevestigd is. Gespecialiseerd in “British Cars” zoals MG, Mini, Rover en Land Rover.

Eigenaar Wim van der Post inmiddels 67 jaar gaat ermee stoppen. Hij vindt het wel genoeg geweest en vindt het tijd om van zijn pensioen te gaan genieten. Niet dat hij met tegenzin naar zijn werk ging, de trap af en dan is hij er, maar overheid regels zijn aan het veranderen en met steeds meer electrische auto’s is ook de techniek enorm aan het veranderen. Dat betekent dat je bijgeschoold moet worden. Op een gegeven moment komt een tijd dat je hier geen zin meer in hebt en die tijd is voor Wim Van der Post aangebroken.

De bedoeling is om per 1 april 2020 te stoppen. In 1977 begon Wim in de zaak van zijn vader, drie jaar later werd hij mede eigenaar van het bedrijf. Na 43 jaar in de autobranche werkzaam te zijn geweest vindt hij het wel genoeg. “Er zijn nog zat andere dingen waar je van kunt genieten”, aldus Wim. Amerika en Noorwegen staan op zijn lijstje en hopelijk lekker genieten van de oude dag.

Helemaal klaar is hij echter nog niet. De verkoop van de laatste vijftien voorraad auto’s en nog een behoorlijke voorraad onderdelen zal circa driekwart jaar in beslag gaan nemen. Wat er met het gebouw gaat gebeuren weet hij nog niet, er komt in ieder geval geen ander garagebedrijf in. Het is te verwachten dat er in de loop van de jaren appartementen op deze plek gaan komen.

 

Geplaatst in Geen categorie.