“Alleen: waar blijven de vrijwilligers????”

Nieuwe Dorpshuis officieel open geknipt

Anja Maas

Badhoevedorp. Na heel veel jaren is het zover: Badhoevedorp heeft zijn nieuwe dorpshuis.

Vrijdagmiddag 28 mei zorgden wethouder Marjolein Steffens- van de Water en Dorpsraadvoorzitter Anne Marie Kamevaar voor de officiële handeling: met een giga-schaar knipten ze het nieuwe Dorpshuis open.

[URIS id=7298]

Leve het nieuwe Dorpshuis, daar waren alle aanwezigen het duidelijk over eens. Alleen, waar blijven de vrijwilligers die dat mogelijk maken? Met deze vraag begon Maarten Askamp, directeur van Maatvast, de stichting die de Haarlemmermeerse sociaal-culturele accommodaties exploiteert, zijn toespraak. “Toen het duidelijk werd dat het nieuwe Dorpshuis klaar was, kreeg ik een aantal reacties uit Badhoevedorp. 23 waren er enthousiast, 53 mensen vertelden wat er zoal nog ontbrak en naar aanleiding van onze vraag om vrijwilligers meldde zich niemand. Maatvast exploiteert in de polder 22 vergelijkbare accommodaties. In totaal zijn daar 271 vrijwilligers actief. Hoeveel daarvan doen dit in Badhoevedorp? Drie, en dan komt er nog één uit Abbenes.” Maarten Askamp vond dat hij, ondanks het openingsfeestje, dit toch even te berde moest brengen. “Stof tot nadenken voor Badhoevedorp. Het aantal openingsuren is voorlopig verruimd van 55 naar 80 uur. Zonder extra vrijwilligers moeten we in oktober terug naar 60 uur. Dat zou toch niemand moeten willen?”

Deze kritische noot – hoe terecht ook – bedierf het openingsfeestje niet. Maarten Askamp bedankte wethouder Steffens en Jeffrey van ’t Hoff, de gemeentelijke projectleider, voor hun inzet en medewerking. Hij overhandigde deze twee Ajax-supporters in hart en nieren een bijzonder shirt van Feyenoord, die club die hij een warm hart toedraagt. “Een shirt van de club die wel gewonnen heeft,  geen woorden, maar daden. Uw naam staat erop en het nummer 35, het nieuwe huisnummer van het Dorpshuis.” Beiden bleken dit gebaar zeer sportief te op te vatten. Marjolein Steffens: “Zoiets had ik nog niet. Beslist uniek.”

Dorpsraadvoorzitter Anne Marie Kamevaar sprak ook een woordje. “Badhoevedorp is ooit omschreven als de Parel aan de Kroon van Haarlemmermeer. Daarbij past allure, en dit nieuwe Dorpshuis heeft allure.” Maar, zo voegde ze eraan toe, dan moet dit huis, waarvan ik hoop dat het echt de huiskamer van dit dorp kan worden, wel zo vaak mogelijk open. Laten we ons daar allemaal voor inzetten.” Marjolein Steffens beaamde dit. “Alleen dan wordt dit de bruisende plek die iedereen graag wil en die het dorp verdient.” Na het uitwisselen van de nodige cadeautjes was het vervolgens zover: het grote rode lint, dat onder een ballonnenboog was gespannen, werd met één knip in tweeën gedeeld. Vervolgens waren alle aanwezigen welkom voor een feestelijke toost op de nieuwe aanwinst.

De oproep voor vrijwilligers bleek in de loop van de middag drie nieuwe aanmeldingen op te leveren. Wie zich ook in wil spannen om Badhoevedorp het nieuwe Dorpshuis te geven dat het verdient kan zich melden: 020-4490696.

Geplaatst in Geen categorie.