5e OSB / Crown Media Business Challenge komt eraan

‘Waarom is de ene ondernemer succesvol en de ander niet?’

Badhoevedorp. Maandagavond, 8 oktober organiseren de Ondernemers Sociëteit Badhoevedorp en Crown Media al weer voor de vijfde keer (!) de jaarlijkse Business Ondernemers Challenge,  dé Kennisquiz over ondernemerschap. Deze vijfde editie – beide initiatiefnemers vieren dus een eerste lustrum – vindt plaats in het pand van de Rabobank in Badhoevedorp.

Centraal staat een bijzonder thema, namelijk succes. “We gaan het namelijk hebben over de vraag waarom de ene ondernemer wél succesvol is en de ander niet,” zeggen Elise van Poelgeest van de OSB en Jerry Helmers van Crown Media. Om die vraag te helpen beantwoorden is Dr. Martijn Driessen aangetrokken. Hij promoveerde op dit vraagstuk en weet dus welke (wetenschappelijk bewezen!) competenties nodig zijn om een succesvol ondernemer te zijn!

De “Challenge”, zoals het evenement vaak kortweg wordt aangeduid, werd in 2008 in het leven geroepen om op een creatieve en interactieve wijze écht  (ondernemers)kennis te delen. De deelnemers worden gedurende het eerste deel van de avond getest op hun kennis van het specifieke thema (Nu dus: succesvol ondernemerschap). Na de pauze is het woord aan de gastspreker. “Crisis of niet: je kunt nog steeds met succes ondernemen,” zegt Jerry Helmers. “De vraag is alleen of je al je eigen talenten daadwerkelijk benut en of je de benodigde competenties wel genoeg hebt ontwikkeld om succesvol te blijven.”

Dr. Martijn Driessen zal hier in een boeiende presentatie over geven. Maar dat is niet alles; aan het eind van de avond ontvangen alle deelnemende ondernemers ook zijn boek ‘De Ondernemende Ondernemer’. Vanwege het lustrum ontvangt iedereen daarnaast het allernieuwste boek van Jerry Helmers met de controversiële titel F*CK de Vakbond. Het boek ligt vanaf half oktober bij alle boekhandels in Nederland. “Maar bovenal gaan de ondernemers naar huis met nieuwe handvatten om hun eigen ondernemerschap naar een hoger – dus succesvoller – niveau te tillen,” stelt Elise van Poelgeest.

Tijdens de Challenge vindt overigens ook de Kick-Off plaats van de Jonge OndernemersAward, een prijs  voor ondernemers tot 30 jaar, die door de OSB in het leven is geroepen. OSB-bestuurslid Peter Verdaasdonk zal er tijdens de Business Challenge het een en ander over vertellen.

Meer informatie is te vinden op www.crownmedia.nl of www.osbadhoevedorp.nl; deelname aan de Challenge is gratis. Men dient zich echter wel van te voren aan te melden. 

Geplaatst in Geen categorie en getagd met .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *