34ste Barnhoorn Vermeer makelaars Klaverbladtoernooi succesvol afgesloten

Sten Leusink klopt Wouter Kramps in een zinderende finale

Sten Leusink heeft zondag 15 juli jl. voor de 1e keer het heren enkel 3, de hoogste categorie van het Klaverbladtoernooi op zijn naam geschreven. Leusink leek in eerste instantie aan het kortste eind te trekken. Kramps had in de tweede set 2 matchpoints maar Leusink vocht zich terug in de wedstrijd waardoor de derde set een feit was. De jonge talentvolle Badhoevedorper versloeg Wouter Kramps met 3-6, 7-6 en 6-3. Yasmina Demane mocht zich de winnares van de categorie dames enkel 3 noemen. Tegenstander Andrea Bijlsma had geen antwoord op de harde groundstrokes van Yasmina waardoor zij de wedstrijd redelijk eenvoudig won met 6-0 en 6-2.

Voor Sten was het  een drukke dag want hij stond ook in de finale van de hoogste categorie in de heren dubbel. Hij speelde samen met Nathan de Veer, ook TVB-er  en net als Sten, een jonge belofte voor de toekomst. Deze 18-jarige jongens hebben al vele successen behaald  in landelijke A-toernooien waaraan zij mogen deelnemen vanwege hun prestaties en stand op de ranglijst. Zij speelden tegen het zeer ervaren koppel Bart Cordemeijer en Bas van Bentum, beiden ook lid van TV Badhoevedorp. De vier heren kennen elkaars spel door en door want ze trainen regelmatig met elkaar en hebben ook de nodige wedstrijden tegen elkaar gespeeld. Nadat beide koppels een set hadden gewonnen werd de derde set in een zgn. supertiebreak gespeeld vanwege het late tijdstip. Cordemeijer en Van Bentum trokken aan het langst eind en wonnen de tiebreak met 11-9.

Zaterdag was de regen spelbreker, waardoor nagenoeg alle wedstrijden in Sportcentrum De Wildenhorst gespeeld moesten worden. Pas in de avond konden de laatste wedstrijden bij de TVB worden gespeeld. Tegen alle berichten in ondervonden de finalisten zondag ook nog hinder van de regen maar de finales zijn, weliswaar met een behoorlijke vertraging, allen buiten gespeeld.

Naarmate het toernooi vordert worden de wedstrijden spannender en duren langer omdat de sterkste spelers tegenover elkaar komen te staan. Zondag zijn dan ook veel partijen in drie sets beslist. Dit, in combinatie met de regenonderbreking, zorgde ervoor dat de prijsuitreiking pas rond 21.30 uur kon plaatsvinden. Voorafgaand aan de prijsuitreiking  was door de evenementen-commissie nog een ‘grand final’ georganiseerd om het publiek te vermaken. Op baan 1 werd tijdens het finalebuffet dat werd aangeboden door Barnhoorn Vermeer makelaars een optreden gegeven door Magician Paul Weiss, gevolgd door een loterij waarvoor een aantal prachtige prijzen door een aantal sponsors beschikbaar was gesteld.

Guus en Helga ten Kate werden nog extra in het zonnetje gezet vanwege het feit zij inmiddels 30edities van het Klaverbladtoernooi als wedstrijdleiding fungeren. Zij kregen uit handen van Walter Meulenberg, vice-voorzitter van de vereniging, de laatste zgn. ‘Indexus Trophy of the Day’ uitgereikt. Deze Trophy werd dagelijks toegekend aan een deelnemer die de Trophy verdiende vanwege een speciale prestatie of in enkele gevallen pech vanwege een blessure.

Na afloop bedankte toernooidirecteur Lars Hendriks het organisatiecomité, het gehele horecateam, hoofdsponsor Diana Barnhoorn van het Badhoevedorpse makelaarskantoor en alle overige sponsors. “Het is een enerverende week, met lange dagen en korte nachten, waarin heel veel werk wordt verzet. Zonder al deze mensen is een succesvol toernooi zoals het Klaverbladtoernooi niet mogelijk. Wij zijn dan ook heel blij dat de 34ste editie zeer succesvol is verlopen en hopen u allen volgend jaar weer te mogen begroeten”, aldus Hendriks.

Verslagen, foto’s en uitslagen staan op www.klaverbladtoernooi.nl

Geplaatst in Geen categorie en getagd met , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *