STICHTING DORPENTOCHT fietst voor het goede doel

Zondag 3 juni – de 41e keer

 

 

Op zondag 3 juni organiseert de Stichting Dorpentocht voor de 41e keer een recreatieve fietstocht, waarvan de opbrengst bestemd is voor een Goed Doel. Dit jaar is Stichting Dorpentocht bijzonder blij om met de opbrengst van de fietstocht de Stichting Jarige Job te kunnen helpen.

Stichting Jarige Job trakteert kinderen uit de armste gezinnen in onze samenleving op een verjaardag. Jarige Job geeft geen geld maar een complete verjaardagsbox aan de ouders, zodat zij van de verjaardag van hun kind een echte feestdag kunnen maken. Want jaarlijkse kunnen ruim 61.000 kinderen In Nederland hun verjaardag niet vieren, omdat er thuis te weinig of zelfs geen geld voor is. Die kinderen krijgen op hun verjaardag geen cadeau, er hangen er geen vrolijke ballonnen en zij kunnen niet trakteren op school. Uit schaamte melden ze zich soms zelfs ziek. De verjaardagsbox van Stichting Jarige Job bevat slingers, ballonnen, taartmix, traktaties, wat lekkers voor thuis en cadeautjes. En de stichting zorgt daarmee dat het huis versierd is, dat de taart gemaakt is, dat cadeautjes zijn ingepakt en de traktatie voor op school klaar staat. Hierdoor wordt een kinderverjaardag weer een echt gezinsfeest!

De Dorpentocht 2018 kent net als voorgaande jaren weer twee afstanden; de traditionele afstand is natuurlijk de 55 kilometer; de korte route is circa 35 kilometer. Maar het maakt niet zoveel uit welke afstand u fietst, het is veel belangrijker dat u fietst. Want dan kunt u weer genieten van een gezellige dag in een mooie omgeving tijdens een zorgvuldig voorbereide fietstocht, en dit alles ten behoeve van het Goede Doel.

De startposten liggen dit jaar in: Amstelveen, Amsterdamse Bos, Sloten, Badhoevedorp, Schiphol Noord, Aalsmeer en Uithoorn. Op de website www.dorpentocht.net zijn de exacte adressen en afstanden vermeld. Bij veel van deze startplaatsen zijn voldoende parkeerplaatsen voor het geval u er voor kiest met de auto naar de start te komen.

Behalve de zeven startplaatsen zijn er onderweg ook twee controleposten. Bij meerdere posten is het mogelijk om iets te eten en/of te drinken. In de routebeschrijving zijn deze plaatsen duidelijk aangegeven. U kunt ook bij een andere langs de route gelegen horecagelegenheid iets nuttigen of gewoon op een bankje in het gras uw eigen lunch gebruiken.

Bij elke post ontvangt u een stempel met een letter op uw deelnemerskaart. De letters vormen samen het codewoord van de dag en dit woord heeft zoals altijd te maken met het Goede Doel, nu Stichting Jarige Job.

De Dorpentocht staat al lang bekend om de goede organisatie en brengt u langs de meest schitterende plekken in de omgeving. En zoals u gewend bent ieder jaar een andere route. De Stichting Dorpentocht steekt elk jaar veel tijd en moeite in het vinden van fietspaden waar u nog niet eerder geweest bent.

En na afloop van uw fietstocht ontvangt u zoals gebruikelijk natuurlijk het fel begeerde erelint. Deze fraai uitgevoerde herinnering is uw bewijs van deelname. Er zijn fietsers die intussen alle 40 voorgaande exemplaren hebben verzameld.

De kosten van deelname zijn nog steeds € 4,50 (op de dag van de tocht), maar u betaalt slechts € 3,50 als u vooraf bij één van de voorverkoopadressen een deelnemerskaart aanschaft (zie onder). En wederom is er weer de mogelijkheid een deelnemerskaart via de website www.dorpentocht.net te bestellen. Dan betaalt u € 4,00 (inclusief verzendkosten).

De hoofd-startpost is net als vorig jaar in het gebouw van het Keizer Karel College aan Elegast 5 te Amstelveen. Graag treffen wij u op zondag 3 juni a.s. daar of op één van de andere onderstaande startposten.

 

STARTPLAATSEN:

STARTPOSTEN

AMSTELVEEN                      (35 + 55 km)   :  Keizer Karel College, Elegast 5

AMSTERDAMSE BOS          (35 + 55 km)   :  De Boswinkel, Bosbaanweg 5

SLOTEN                                 (alleen 55 km) :  De Patatza(a)k, Langsom 5

BADHOEVEDORP                (alleen 55 km) :  Waterwolf Brasserie, Zeemanlaan 1

SCHIPHOL NOORD             (alleen 55 km) :  McDonald’s, Loevesteinse Randweg 200

AALSMEER                           (35 + 55 km)   :  Stommeermolen, Geijlwijckerweg 10

UITHOORN                           (35 + 55 km)   :  Cafetaria Friends, Arthur van Schendellaan 100b

 

VOORVERKOOP

Voorverkoop is van vrijdag 18 mei 2018 tot en met vrijdag 1 juni 2018 bij onderstaande adressen.

 

– Bruna Amstelveen,                          Groenhof 118,                        1186 EX Amstelveen

– Stichting Dorpentocht                      www.dorpentocht.net

 

PRIJZEN (per deelnemerskaart):

– In de voorverkoop of met de korting bon is het tarief € 3,50

– Het tarief voor bestellen via de website www.dorpentocht.net is € 4,00 (inclusief verzendkosten)

– Op de dag van de tocht is het tarief € 4,50

 

STARTTIJD:

Er kan gestart worden vanaf 9:00 uur tot 14:00 uur

Alle posten sluiten uiterlijk 17:00 uur

 

MEER INFORMATIE:

Kijk op onze website www.dorpentocht.net

Of stel een vraag per e-mail op info@dorpentocht.net

Like ons op facebook: www.facebook.com/Dorpentocht

 

Rustige 4 mei herdenking, ook in Badhoevedorp

Badhoevedorp. Zelden was 4 mei, 20.00 uur zo’n beladen tijdstip als dit jaar. Wie herdenken we wel, wie herdenken niet, het kwam allemaal voorbij tot een kort geding aan toe. Schreeuwen tijdens en voor de Dodenherdenking om je gelijk te krijgen – wat dat gelijk dan ook moge zijn – werd door de rechter verboden, maar daarmee leek de kous niet af. Vrijwel niemand was er  dan ook gerust op dat de 2 minuten stilte op de Dam in Amsterdam, ondanks het rechterlijk verbod, toch niet zouden worden misbruikt.

Uiteindelijk was er van een lawaaidemonstratie geen sprake. Alleen kort voor het sein “2 minuten stilte” begon er één persoon te schreeuwen. Daar bleef het bij. Daarna was het op de Dam intens stil.

Voor onrust tijdens de herdenking in Badhoevedorp, zo dichtbij de hoofdstad, was niemand bang geweest. En dat bleek terecht. Het werd, zoals altijd, een stijlvolle, rustige, plechtigheid. Het gehele programma kon verlopen zoals de traditie had de afgelopen jaren gewild heeft. In de Pelgrimskerk, de vaste plek voor de 4-mei herdenking, begon om 19.00 uur een bezinningsbijeenkomst met als thema Herdenking en Verzet. De bijeenkomst werd muzikaal ondersteund door een blazersensemble. Tegen 19.45 uur begon de herdenkingsceremonie bij het monument aan de Snipstraat, gevolgd door de 2 minuten stilte en een kranslegging. Mariëlle Sedee, lid van de Haarlemmermeerse gemeenteraad voor het CDA, legde een krans namens de gemeente. Er waren tevens kransen namens het 4/5 mei comité Badhoevedorp, de Raad van Kerken, het Rode Kruis en nog andere organisaties. Er werd afgesloten met een défilé, onder muzikale begeleiding.

Brasserie de Houten Klaas in actie voor Alzheimer

Afgelopen twee maanden organiseerde Brasserie de Houten Klaas in Badhoevedorp een actie om geld op te halen voor de Alzheimer Stichting.

Hun gasten konden middels een kleine donatie in de speciale Alzheimer-pot kans maken op het winnen van een heerlijke fles wijn. Gedurende 3 minuten, bijgehouden door een grote zandloper (dit om de gasten extra zenuwachtig te maken…) kregen zij de tijd om de knoop van het alcohol-slot om de fles te ontwarren.

Dat dit een moeilijke opgave was, blijkt wel uit het feit dat slechts 5 personen dit binnen de tijd voor elkaar kregen. Met veel enthousiasme en plezier hebben hun gasten aan deze ludieke actie meegedaan en Brasserie de Houten Klaas kan een prachtig bedrag aan de Alzheimer Stichting overhandigen.

Dans inspiratie met Dancepiration

O, o, wat is de danscompetitie dit jaar spannend. Maar liefst drie teams van dansschool Ponne doen mee  voor de hoogste plekken in de categorie Masters Adults. Inmiddels is de competitie drie wedstrijden oud  en werden er twee gewonnen  door Ponne-team Infinity en afgelopen weekend de belangrijke Dutch Open door Ponne-team Dancepiration. Heeft Ponne met deze resultaten de buit dan al binnen ? Nee zeker niet. Juist doordat verschillende Ponne teams hebben gewonnen kunnen de teams uit andere hoeken van Nederland hen nog goed volgen. 

En met vier wedstrijden te gaan is er dus nog niets over de einduitslag te zeggen. Dat de Dutch Open op bepaalde onderdelen een Ponne feestje dat was wel zeker, want naast Dancepiration werd ook Dancesplash kampioen bij de Dutch Open voor Kids. Dit team eindigde op het EK van 2017 op de 2de plaats en kijkt al weer reikhalzend uit naar  de volgende internationale wedstrijden om zich opnieuw met de Wereldtop te meten.

De Dutch Open soms ook wel grappend de ‘’Duits Open’’ genoemd is een zeer Internationale wedstrijd. Ruim 40% van de deelnemende dansers komt uit Duitsland maar er zijn ook veel deelnemers uit Engeland, België, Zuid Afrika, Litouwen, Denemarken en  Italië. In dit internationale veld behaalde de Ponne dansers veel goede resultaten. In de  small groups klasse Legacy (2de), Impressive (5de), Beat Girls (5de) en in de Formationklasse Rockinvasion (5de) en   Innovation (6de).

Maar ook in de duo klasse waren er geweldige resultaten, Renee van Wees en Jamey Smoolenaars waren met hun 2de plek het meest succesvolle Ponne duo en ook Kate en Kayleigh (4de) en Sylvano en Demi (6de) mochten trots zijn op hun resultaten net als solo danseres Lisa v/d Berg (2de) en Alexandra Marie Vardinova (Allie) (3de).

Kortom een weekend waar de Ponne dansers inspiratie van krijgen.

Dagbesteding Schuilhoeve enorm blij met TV-toestel

Stichting VBVB sluit actie voor zorgcentra af

Anja Maas

Badhoevedorp. “We zijn blij dat we met dit mooie apparaat deze actieronde kunnen afsluiten. En de afdeling Dagbesteding van de Schuilhoeve is dat duidelijk ook. De kamer met de sfeer van vroeger die ze, dankzij onze donatie, voor degenen die van de dagbesteding gebruik maken hebben ingericht, is hiermee helemaal klaar.”

Hans Schellingerhout en Patrick Jansen, samen met Saskia en Sandra, bij de nieuwe tv voor de Dagbesteding in de Schuilhoeve.

Hans Schellingerhout, voorzitter van de Stichting Van Badhoevedorp Voor Badhoevedorp, kortweg de stichting VBVB, zorgde op 22 januari in de Schuilhoeve voor een speciaal moment. Hij overhandigde aan Sandra en Saskia, die samen met Joke zorgen het dagbestedingsproject begeleiden, een TV-toestel. Hiermee sloot de stichting VBVB het project om iets te doen voor bewoners en vrijwilligers van zorgcentra Meerwende en Schuilhoeve officieel af. Het jaarlijkse stratengolftoernooi dat VBVB in Badhoevedorp organiseert, vindt plaats om met de opbrengst clubs en goede doelen in Badhoevedorp en zeer directe omgeving te steunen. Diverse instellingen waren in de afgelopen periode uitgekozen om van dit sportieve spektakel te profiteren en daarbij hoorden ook de beide Badhoevedorpse zorgcentra. In de Meerwende vervulde VBVB al eerder speciale wensen, onder andere met een middagje entertainment – groot succes – voor de vrijwilligers en een Quickviewer voor de bewoners. Voor de Schuilhoeve werd er, ten behoeve van de Dagbesteding, een reminiscentiekamer ingericht. “Een herinneringskamer die past bij de sfeer van de jeugd van de ouderen. En daarbij mag een tv-toestel zeker niet ontbreken.  Hans Schellingerhout kwam dat samen met VBVB-secretaris Patrick Jansen, afgelopen maandagmorgen brengen. Tot grote vreugde van alle betrokkenen! Met deze aanvulling is de reminiscentiekamer nu compleet. ”En dat”, aldus Hans Schellingerhout, “zal niet alleen degenen die van de dagbesteding gebruik een goed gevoel geven. Ook wij zijn blij dat we met de opbrengst van ons golftoernooi-gewoon-op-straat zoveel mensen een plezier hebben kunnen doen.”