Workshops voor jonge ontwerpers en expeditie voor volwassenen op 22 juni

De volgende stap naar een leefbaar dorp: We make the Landscape in Badhoevedorp
Ouders én kinderen kunnen op 22 juni aan de slag met het ontwerpen van een ook in de toekomst leefbaar dorp.

Workshops voor jonge ontwerpers van 8-12 jaar : ontwerpen van groene speelgebieden en mini-landschappen.
Kijk voor meer informatie op:https://hallobadhoevedorp.nl/activiteit/37683?datum=20190622

Intussen kunnen hun ouders een stevige wandeling maken om in kaart te  brengen hoe er verbinding gemaakt kan worden met groene gebieden zoals Spaarnwoude, het Amsterdamse Bos en Schiphol Oost.
Dorpsexpeditie voor groene wandelkansen voor  recreatie en natuurbeleving:
https://hallobadhoevedorp.nl/activiteit/37684?datum=20190622

De expeditie en de workshops zijn onderdeel van het We Make the Landscape programma van onze partner Podium voor Architectuur in het We Make the City Festival

meer info: https://wemakethe.city/production/vergroenen-stadsrand-badhoevedorp?ref=19314&lang&q=Badhoeve

Filmhuis Badhoevedorp toont Bankier van het Verzet

Zondagmiddag 19 mei

Badhoevedorp. Mei: behalve de maand waarin alles in bloei staat ook de maand waarin Nederland terugkijkt op de jaren 40 van de vorige eeuw. De Tweede Wereldoorlog, inclusief de periode ervoor en erna, waren vaak onderwerp van intrigerende films. Bankier van het Verzet uit 2018 is een van meest recente en vertelt over de moed en inventiviteit van de familie Van Hall uit Amsterdam. Gijs van Hall, de latere burgemeester van de hoofdstad, bedacht samen met zijn broer Walraven een riskante constructie om grote leningen af te sluiten om het verzet te kunnen financieren. En als dat niet genoeg blijkt, doen ze meer: ze zijn verantwoordelijk voor de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis. Onder het oog van de bezetters worden tientallen miljoenen guldens de Nederlandse bank uitgesluisd. Bankier van het Verzet vertelt het waargebeurde verhaal van Walraven “Wally” van Hall en zijn moedige pogingen als bankier geld te verzamelen om het Nederlandse verzet tegen de NSB en de Nazi’s te financieren..

 

Waar?         Dorpshuis Badhoevedorp

Wanneer?   Zondag 19 mei

Hoe laat?    13.30 uur

Kosten?       6,50 euro voor een kaartje, inclusief een consumptie

 

Interesse in ware heldenmoed die heel lang bedekt is gebleven? Hartelijk welkom bij Bankier van het Verzet!

 

Burgemeester Hoes op bezoek bij echtpaar Melman-Meskers

Felicitaties en bloemen voor diamanten bruidspaar

Haarlemmermeer. Vrijdag 10 mei ging burgemeester Onno Hoes op bezoek in Spaarnwoude en feliciteerde het echtpaar Melman-Meskers met een bijzonder huwelijksjubileum: zij vierden namelijk hun diamanten bruiloft. Uiteraard liet Onno Hoes het niet bij felicitaties, hij bracht namens de gemeente een prachtig ‘bruidsboeket’ mee.

 

Petrus Johannes Melman, geboren 7 januari 1926 te Haarlemmerliede en Spaarnwoude en mevrouw Maria Quirina Melman-Meskers, geboren 23 juni 1931 te Hillegom leerden elkaar indertijd kennen in Haarlem bij Brinkman. Dat was toen nog een naam en een uitstekende plek voor (jonge) mensen om elkaar te ontmoeten. Die ontmoeting leidde, zoals dat hoorde in die tijd, tot verkering, verloving en tenslotte tot hun huwelijk. De heer en mevrouw Melman gingen wonen in Spaarndam, en dat zijn ze hun hele huwelijksleven blijven doen. De heer Melman werkte als landbouwer en later als fruitteler, mevrouw werkte, voor haar huwelijk, als kraamverzorgster in de bollenstreek. Ze kregen zes kinderen, zijn inmiddels grootouders van zeven kleinkinderen en overgrootouders van vier achterkleinkinderen. Het Spaarndam zoals ze dat gekend hebben, bestaat niet meer. Er hebben heel veel veranderingen plaatsgevonden, maar het is nog wel hun dorp. En ze zijn er nog steeds gelukkig!

 

Hartelijk gefeliciteerd met dit diamanten jubileum, ook namens Westerpost

 

Lezing: ‘Natuurlijk grip op het Prikkelbare Darm Syndroom!’

Donderdagavond 23 mei 2019 van 19:30 tot 21:30

Buikpijn, krampen, verstopping of juist aanhoudende diarree, dit zijn klachten die bij de diagnose ‘Prikkelbare darm syndroom’ of ‘spastische darm’ horen.

Een zorgwekkend aantal mensen gaat in toenemende mate gebukt onder deze gezondheidsproblemen. Hoe kan dat? En wat kunt u eraan doen?

Martina Knaier, orthomoleculair therapeut bij BodySwitch Badhoevedorp, vertelt over de integrale zienswijze op het Prikkelbare Darmsyndroom (‘PDS’). Zij legt uit welke invloed voeding en leefstijl op de darmen hebben en waarom problemen in de darm zoveel invloed hebben op zowel de fysieke als mentale gezondheid van volwassenen én kinderen.

Heeft u ‘PDS’ of aanhoudende buikklachten?

Kom naar de lezing, u bent van harte welkom!

Wanneer?

Donderdag 23 mei van 19:30 tot 21:30 uur.

De zaal is open vanaf 19.00 uur.

Voor wie?

De lezing is bedoeld voor mensen met aanhoudende maag- en darmklachten om inzicht te geven in vaak voorkomende oorzaken van ‘PDS’ en om u te informeren over onze integrale aanpak, die wellicht ook voor u uitkomst kan bieden.

Waar?

In het bedrijfsverzamelgebouw Atrium (naast het nieuwe Gezondheidscentrum Badhoevedorp) aan de Sloterweg 303 in Badhoevedorp.

Kosten?

Geen, de lezing is gratis.

Aanmelden

Er is een beperkt aantal zitplaatsen. Graag van tevoren aanmelden zodat wij een plaats voor u kunnen reserveren.

Aanmelden kan via:

 

“Leven in de brouwerij” bij Brasserie de Houten Klaas

Voor de zomervakanties weer losbarsten heeft Brasserie de Houten Klaas in Badhoevedorp op zaterdag 1 juni a.s. nog een heerlijk avondje met lekker eten en gezellige muziek op stapel staan.

Zanger-entertainer Jimm, inmiddels voor velen een oude bekende, zorgt met zijn all-round repertoire voor heerlijke mee-zingers op zijn keyboard; beetje Hollands, beetje jaren 70 nummers, beetje rock ’n roll, beetje van alles wat.

Bij de borrel wordt u getrakteerd op bitterballen en Hollandse nieuwe haring.

Op het menu deze avond: vooraf een pasteitje met kalfsvleesragout. Bij het hoofdgerecht is er keuze uit Tournedos Stroganoff; een heerlijk malse biefstuk van de haas met ouderwets lekkere Stroganoffsaus of gebakken zeebaarsfilet met romige mosterdsaus. En als dessert Hollandse aardbeien met  vanille-ijs en slagroom!

Kosten voor deze avond muziek en eten: € 35,00 p.p.

Vanaf 18.00 uur bent u van harte welkom. Jimm zit dan achter zijn keyboard en het team van de Houten Klaas zorgt dat het u aan niets ontbreekt. Lekker meezingen en een dansje voor wie daar zin in heeft; alles mag. Zoals altijd gaat het ongetwijfeld weer een reuze gezellige avond worden…!

 

Voor meer info of reserveringen, kijk op de website of bel gewoon even.

Tel: 020-6239352

BRASSERIE “DE HOUTEN KLAAS”

Sloterweg 8

1171 CR Badhoevedorp

www.dehoutenklaas.nl