Harry Jagtman nam afscheid als voorzitter van de winkeliersvereniging

Harry Jagtman droeg voorzittershamer Winkeliersvereniging over

Harry Jagtman droeg voorzittershamer Winkeliersvereniging over

“Ik heb het 10 jaar gedaan.  Dan is het nu tijd voor een wisseling van de wacht”

Anja Maas

Badhoevedorp. “Het was een bijzondere avond. Afscheid nemen is altijd een tikje weemoedig. Maar ik kijk terug op een leuke bijeenkomst, die me veel voldoening heeft gegeven”, zegt Harry Jagtman.

Sinds dinsdagavond 21 maart hanteert niet hij, maar Wim Eweg de voorzittershamer van de Winkeliersvereniging Badhoevedorp. Wim Eweg was tot nu toe  secretaris en die taak wordt overgenomen door Lizzy Wiers, een jeugdig onderneemster die zich anderhalf jaar geleden meldde op het Lorentzplein met modespeciaalzaak  Donna-Lizzy . “Het bestuur is daarmee in prima handen”, weet Harry Jagtman. Hij blikt voor deze krant graag even terug: zowel op het officiële afscheid in café-restaurant Meerzicht, als op de afgelopen 10 jaar.  ‘Mijn werk is gewaardeerd, dat is duidelijk. De opkomst was prima, daar waren we blij mee. De gemeente was vertegenwoordigd, de politie, de Ondernemers Sociëteit Badhoevedorp, en natuurlijk waren er de winkeliers. Ik

Harry Jagtman nam afscheid als voorzitter van de winkeliersvereniging

Harry Jagtman nam afscheid als voorzitter van de winkeliersvereniging

heb veel cadeaus in ontvangst mogen nemen, een hele leuke verrassing. En nu we het toch over winkeliers hebben: het was een avond waarop we ook even  stil wilden staan bij het 50-jarig jubileum van boekhandel Jaspers. Met zo’n ondernemer van het  eerste uur  heb je als vereniging een bijzondere band, vandaar dat we Jan Agterhof in de bloemetjes hebben gezet.”

Wim Eweg, de nieuwe voorzitter, noemde Harry Jagtman een bruggenbouwer. ‘En zo voelde ik me wel vaak. Dat hoort trouwens bij zo’n functie. Ook Aat Snijders, die ik indertijd  min of meer stilzwijgend ben opgevolgd, heeft bruggenbouwend zijn sporen verdiend.”

Transparantie.

Op de vraag naar het meest in het oog springende resultaat voor het Badhoevedorpse winkelgebied in het afgelopen decennium antwoordt hij: de renovatie van het Lorentzplein en de directe omgeving. “ Alles ligt goed in lijn, de speeltoestellen zijn in goede staat, er staan bankjes, de verlichting is op orde….. misschien niet zulke grote dingen,  maar ze zorgen voor een flinke verbetering. En we zijn natuurlijk trots op het KVO-keurmerk, dat we zo’n 3 jaar geleden kregen toegewezen. Een erkenning die staat voor veilig en comfortabel winkelen.  Het heeft voeten in de aarde gehad voordat het allemaal zo ver was, maar het is goed gekomen. Zeker ook dankzij de gemeente. Goed, er zijn wel eens harde woorden gevallen. Maar we zijn altijd in overleg gebleven en steeds weer handen schuddend uit elkaar gaan. Ook dat hoort bij de zaken waarover we tevreden mogen zijn. Gemeentelijke visies leiden soms tot kwesties die niet voor iedereen transparant zijn. Ik gebruik dit woord bewust, want transparantie is een typisch ‘’gemeente-woord”. Ik hoop dat de transparantie die de gemeente voor dit winkelgelbied voorstaat, inderdaad voor alle betrokkenen ook transparant zal blijven.”

Het woord toekomst is gevallen en natuurlijk kijkt  Harry Jagtman naar de diverse punten van aandacht. “Ook, en dat zeg ik met nadruk, voor de ondernemers langs de Pa Verkuyllaan, want we zijn hier samen ondernemer. We moeten van de mogelijkheden die omlegging van de A9 zal bieden , allemaal profiteren. Uit  een onderzoek van de Visiegroep Winkelcentrum, dat onlangs werd gepresenteerd, werd duidelijk dat klanten graag in Badhoevedorp winkelen. Hun aantal groeit, ook buiten de Ringvaart:  mensen uit Amsterdam Nieuw-Sloten en De Aker komen graag bij ons. Ze winkelen hier comfortabel met weinig parkeerkosten. Natuurlijk zien we ook minpuntjes. En die gelden vooral de leegstand. Lege etalages betekenen minder aantrekkelijk shoppen en er staan zo’n 5 prominente panden te huur. Dat is veel te veel. We moeten die bordjes zien kwijt te raken. Daarop moeten we ons gezamenlijk focussen.”

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *